Haapasaari

Haapasaari Saimaalla – salainen piilopaikka Imatralla

Imatran venesataman läheisyydessä sijaitseva Haapasaari on noin 15 hehtaarin kokoinen saari.

Haapasaari sijaitsee vain 10 minuutin venematkan päässä Imatran venesatamasta ja tarjoaa todellisen piilopaikan kiireettömyyttä ja rauhaa etsivälle metsänkävijälle!

Haapasaari on Imatran kaupungin entinen leirikeskus, missä on järjestetty monenlaista toimintaa aina 1950-luvulta asti. Saaren rakennukset koostuvat päärakennuksesta, kodasta, ruokalasta ja isosta terassista sekä puusaunasta ja pukuhuoneista. Alueella on vaatimattomia metsämökkejä, joita voit vuokrata vuorokaudeksi tai pidempiaikaiseen majoituskäyttöön.

Majoittujien käytössä on mm.
Sauna (itse lämmittäen)
Kuivakäymälät
Iso kota, jossa voit valmistaa ruokaa avotulella tai lämmittää eväitä
Alueella on lisäksi toinen tulentekopaikka, jota voi käyttää vallitsevien tulenteko-olosuhteiden salliessa
Majoittujien käytössä on lisäksi pihapelejä, onkia, soutuvene ja kolme kanoottia
Lapsia istumassa veneen keulassa
Pääsy saarelle

Voit saapua saarelle joko omalla veneellä tai yhteiskuljetuksella. Ilmoita tilauksen yhteydessä kyytitarpeestasi, voit jättää kommentin kassalla. Yhteiskuljetus lähtee Imatran venesatamasta, Rimpsu-Reetan Ankkurin edestä (Lammassaarentie 11, 55420 Imatra) klo 15.00. Venekuljetus (meno-paluu) 15 € /hlö, jonka voi maksaa kuljettajalle satamassa pankkikortilla tai käteisellä.

grillikota Haapasaaressa
Ruoanlaitto

Haapasaaressa on käytössä iso kota, jossa voit valmistaa ruokaa avotulella tai lämmittää eväitä. Kodasta löytyvät kaikki yleisimmät grillaamiseen ja ruoanvalmistamiseen liittyvät välineet sekä biohajoavia kertakäyttöastioita.

Peseytyminen

Peseytyminen tapahtuu perinteisesti rantasaunalla. Haapasaaren saunan voit lämmittää vapaasti valitsemanasi ajankohtana, kuitenkin muut retkeilijät ja majoittujat huomioiden. Puut löydät saaren puuvarastosta ja tulentekovälineet saunasta.

WC-tilat

Saaressa on käytössä 5 kuivakäymälää. Kuivakäymälät ovat helposti löydettävissä ja sijaitsevat mökkien läheisyydessä. Asioidessasi kuivakäymälässä muistathan käyttää sieltä löytyvää kuiviketta. Wc -paperia löydät lisää päärakennuksen siivouskomerosta.

Juomavesi

Saaressa ei ole juomavettä. Saaressa on käytössä kaivovesi, mutta emme suosittele sitä juomakäyttöön. Otathan mukaan tarpeeksi juomavettä sekä muut tarvittavat ruoat ja juomat.

Tekemistä

Saaressa on majoittujien käytössä soutuvene, kolme kanoottia, onkia, pihapelejä sekä seurapelejä sadepäivän varalle. Päärakennuksessa on iso joogavintti. Varsinaista luontopolkua saaressa ei ole, mutta voit vapaasti kulkea saaressa omatoimisesti retkeillen ja retkeilijän etikettiä noudattaen.

Fish & Trips vene
11.6.–1.8.2024 TI, ke ja to klo 10.30–16.00

Lähde saariretkelle Haapasaareen

Hyvä tietää

Isommalla porukalla tulossa?

Kysy tarjous koko saaren vuokraamisesta omalle porukalle

Scroll to Top