Hiitolanjoki

Majoitus Hiitolanjoella – KoloCabins -mökeissä

Hiitolanjoen kosket ovat nyt avoinna myös retkeilijöille ja matkailijoille. Jokiympäristö on antoisa ja monipuolinen tutustumiskohde niin kalastajalle, retkeilijälle kuin kulttuurihistoriasta ja teollisuusperinteestä kiinnostuneellekin, joten Hiitolanjoen kuohuvat kosket tarjoavat upeita elämyksiä kaikille metsänkävijöille!

Rautjärven Simpeleellä sijaitseva Hiitolanjoki on ainutlaatuinen rajajoki, jonka ominaislaatu muodostuu luonnon ja ihmisen näkyvästä vuorovaikutuksesta. Erityisen kiinnostavan kohteesta tekee Hiitolanjoen ennallistaminen. Alueella on toteutettu viime vuosina valtavaa projektien kokonaisuutta, kun Hiitolanjokea on vapautettu vaelluskaloille purkamalla patoja yksi kerrallaan. Hiitolanjoelle on näin ollen kehittynyt ainutlaatuinen vapaiden koskien jono (Ritakoski, Lahnasenkoski, Kangaskoski), jossa pudotuskorkeus on yhteensä 18 metriä. Koskien ennallistamisen takana on Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiö, joka hallinnoi myös alueen virkistyskäyttöä.

Hiitolanjoen virkistysalueet sijaitsevat kahdessa erillisessä osassa. Hiitolanjoen maisemapolku kulkee Ritakosken ja Lahnasenkosken välillä ja se on noin 3,5 km pituinen reitti, joka tarjoaa hienoja elämyksiä kaikenlaisille metsänkävijöille. Samalla voi tutustua sekä joen historiaan että sen tulevaisuuteen. Lähimpänä Suomen ja Venäjän rajaa sijaitsevalle Kangaskoskelle on matkaa 3–4 km. Kangaskosken alueella toimii Metsäterapiakeskuksen KoloCabins mökkimajoitus sekä B&B Hiitolanjoki. Kangaskoskella sijaitsee Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiön ylläpitämä virkistysalue, missä on grillikatos, laavu sekä kuivakäymälä. Näitä voivat vapaasti käyttää kaikki metsänkävijät.

Hiitolanjoen koskialueille (Ritakoski – Lahnasenkoski – Kangaskoski) pääsee helposti usean pysäköintialueen kautta, joilta lähtevät polut on kunnostettu turvalliseksi kulkea myös lapsiperheille ja apuvälineillä liikkuville ainakin lumettomana aikana. Kosket kuohuvat nyt luonnontilassa, joten Hiitolanjoen alue on retkeilijöiden paratiisi!

Hiitolanjoki

KoloCabins -mökit

Metsäterapiakeskuksen KoloCabins -mökki – majoituselämys Hiitolanjoella, keskellä kauneinta luontoa

Metsäterapiakeskuksen Hiitolanjoen kahden hengen KoloCabins -mökit sijaitsevat B&B Hiitolanjoen yhteydessä. Mökeistä kaksi sijaitsee virtaavan joen rannalla. Toiset kaksi mökkiä sijaitsevat pellon reunalla, missä voit ihailla vuodenajan vaihteluita, aina kevätkylvöistä elokuun sadonkorjuuseen. Pellolla vierailee aika-ajoin metsäneläimiä, joita voit turvallisesti tarkkailla mökin suuren lasi-ikkunan takaa. 

B&B Hiitolanjoki rakennus kesäisenä päivänä
Lisäpalvelut

B&B Hiitolanjoki tarjoaa aamiaismajoitusta tilauksesta ryhmille ja on avoinna ympäri vuoden.

Tarjous!
Heinä–elokuussa Hiitolanjoen Koloissa majoittuville tarjoamme B&B Hiitolanjoen herkullisen aamiaisen veloituksetta! Voit valita aamiaisboxin, jos haluat nauttia aamiaisesi Kolossa. Aamiaisen arvo 15 € / vieras. Tilaus tehdessäsi valitse lisäpalveluista “Aamiainen veloituksetta!”.

Myös liinavaatteet ja/tai pyyhe on vuokrattavissa suoraan B&B Hiitolanjoelta.

Ruoanlaitto ja grillaaminen

KoloCabins -mökit sijaitsevat B&B Hiitolanjoen pihapiirissä. Pihapiirin grillipaikkaa on mahdollista käyttää ruoanlaittoon ja grillaamiseen. Huolehdithan grillipaikan siisteydestä ja käyttämiesi välineiden palautuksesta takaisin samalle paikalle. Etelä-Karjalan virkistyssäätiön hallinnoima virkistysalue, grillikatos, laavu ja kuivakäymälä sijaitsevat noin 300 m päässä mökeistä, joen rannassa. Nämä alueet ovat yleisiä retkeilyalueita, huomioithan tämän retkeillessäsi kohteissa.

BB Hiitolanjoen rantasauna
Peseytyminen

Suihkun ja wc:n käyttö päärakennuksen yhteydessä on Metsäterapiakeskuksen asiakkaille sallittua. Voit varata etukäteen itsellesi ja ryhmällesi hirsisaunan ja / tai paljun suoraan: B&B Hiitolanjoki

Hyvä tietää

Tutustu myös!

Majoitus Huuhanrannalla, viihtyisissä KoloCabin -mökeissä

Scroll to Top