Huuhanranta

Huuhanranta – Saimaan Riviera Ruokolahdella

Jos etsii Saimaalta pitkää ja upeaa hiekkarantaa, kannattaa suunnata Ruokolahdelle, Utulan suuntaan. Huuhanranta on yksi Saimaan alueen pisimmistä hiekkarannoista, joka sijaitsee etelään aukeavalla rannalla, korkean hiekkaharjun kupeessa. Huuhanranta on 1,5 kilometriä pitkä hienohiekkainen ranta ja on matalan hiekkapohjansa ansiosta ihanteellinen kahlailuun. Kohde on kuin tehty kesän aurinkopäiviä varten ja rantaa onkin kutsuttu myös “Saimaan Rivieraksi”, eikä syyttä. Huuhanranta on antoisa ja monipuolinen tutustumiskohde niin pyöräilijälle, retkeilijälle, geologiasta, kuin rantalomasta kiinnostuneille nautiskelijoille. Saimaan Riviera tarjoaa rentouttavia elämyksiä monenlaisille metsänkävijöille.

Alue on yksi Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiön retkikohteista ja kohde on myös arkeologisesti kiinnostava Saimaan Geoparkin kohde. Huuhanrannalla on joissain rantakerrostumissa nähtävissä jäätikön sulamisvesien uurtamia muinaisia uomastoja. Rannan tuntumassa on myös nyky-Saimaan rantavalleja ja -palteita. Lisäksi rannan kaakkoispäässä on jäätikön uurteiseksi hioma laaja kiillegneissistä koostuva kallioalue. Rantakallioiden kautta kulkee kahden laaja-alaisen kivilajialueen, kiillegneissin ja tonaliitin rajapinta. Huuhanrannan paahteisilla ja avoimilla etelärinteillä viihtyy kasvi- ja eläinlajistoa, joka kestää kuivuutta ja suuria lämpötilan vaihteluita. Esimerkiksi hietaneilikka on yksi Huuhanrannan muinaisten rantatörmien kasvilaji.

Alueelle on rakennettu retkeilijöitä varten laavu, grillikatos, polttopuukatos, useita tulisijoja sekä kompostikäymälöitä. Saimaalta saavuttaessa rantaan pääsee parhaiten kanootilla matalan rannan vuoksi. Isommat veneet pitää jättää ankkuriin kauemmas rannasta. Rannalle on autolla ajo kielletty. Alueen infraa on parannettu lähiaikoina ja alueella on hyvä parkkipaikka isommallekin autolle.

Huuhanranta koira juoksee hiekkarannalla

KoloCabins -mökit

Metsäterapiakeskuksen KoloCabins -mökki – majoituselämys keskellä kauneinta luontoa

Metsäterapiakeskuksen Huuhanrannan KoloCabins -mökit sijaitsevat Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiön omistamalla maa-alueella, aivan parkkipaikan läheisyydessä. Kaksi KoloCabins -mökkiä on sijoitettu parkkialueen läheisyyteen, korkealle harjun päälle, mistä on upeat näköalat. Suuren lasi-ikkunan takaa voit tarkkailla luontoa sen moninaisissa asuissaan. Rantaan, missä voit nautiskella upeasta Saimaa näkymästä, on matkaa vain 100 m.

Lisäpalvelut

Alueella ei ole palveluita, huomioithan sen retkelle valmistautuessasi. Metsäterapiakeskuksen asiakkaat voivat varata lisämaksusta itselleen aamupalan tai aamiaisboksin lähellä sijaitsevasta Utulan kyläkaupasta. Aamiaisboksin voit varata etukäteen suoraan Utulan Kyläkaupasta ja noutaa sen saapuessasi kohteeseen. Utulan kyläkauppa sijaitsee idän suunnasta tulijoille ennen Huuhanrantaa. Utulan kyläkaupalta on matkaa rannalle noin 6 kilometriä.

Peseytyminen ja WC-tilat

Huuhanrannalla ei ole yleisiä suihkuja tai saunaa. Peseytyminen tapahtuu järvessä, ja suosittelemme joko vesipesua tai biohajoavia pesuaineita, jotka eivät kuormita vesistöä.

Alueella on käytössä kuivakäymälöitä. Kuivakäymälät ovat helposti löydettävissä ja sijaitsevat mökkien läheisyydessä. Lähin kuivakäymälä on 20 m päässä mökeistä. Asioidessasi kuivakäymälässä muistathan käyttää sieltä löytyvää kuiviketta.

Ruoanlaitto ja grillaaminen

KoloCabins -mökit sijaitsevat Huuhanrannalla, Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiön omistamalla yleisellä virkistysalueella. Alueella on käytössä useita grillaamiseen ja ruoan valmistukseen tarkoitettuja grillipaikkoja ja grillikatoksia, valmistathan ruokasi vain näissä paikoissa. Puita löytyy retkeilijöiden käyttöön tulipaikkojen läheisyydestä. Huolehdithan grillauspaikkojen siisteydestä ja palautuksesta käyttämäsi välineet takaisin paikoilleen. Lähin grillikatos ja laavu sijaitsee noin 200 m päässä mökeistä, rannan läheisyydessä. Nämä alueet ovat yleisiä retkeilyalueita, huomioithan tämän retkeillessäsi kohteissa.

Hyvä tietää

Hiitolanjoki
Tutustu myös!

Majoitus Hiitolanjoella, viihtyisissä KoloCabin -mökeissä

Scroll to Top